info@mrsoft.eu
+36 20.943.4676
#

2022 verzió újdonságai

Az aScÓrarend programmot több, mint 30 éve ajánlják általános, közép, és felsőfokú tanintézményeknek. Az online megoldásuk 2008 óta elérhető - állandó fejlesztéssel. A hazai iskolák túlnyomó többsége lelkesen használja az offline program helyett, mivel ez még könnyebben kezelhető, mint az offline rendszer.

Nagy előnye a több tanár párhuzamos órarend szerkesztési lehetősége, ami az offline rendszerben elképzelhetetlen volt, illetve az XML eport azonnali (plusz kód kérés nélküli) rendelkezésre állása (a Támogatási Időben).
Mobiltelefonról is elérhető, szerkeszthető!

Az aSc fejlesztő csapata is egyre jobban átáll az Online használat fejlesztésére. Ez azt eredményezi, az offline rendszeren (azaz a PC használatra) egyre kevesebb, minimális fejlesztést végeznek (pl. a helyettesítést ott már nem fejlesztik tovább)..

Az Online rendszerrel megszűnik a több gépre telepítés kényszere.Egyszerre több felhasználót is ki tud szolgálni, így az otthonról és az iskolában is ezzel munkát végzőnek nem kell fájlokat zsebben ide-oda szállítani. Helyette azok, akiknek feladata az adatfelvitel, az órarend összeállítása, generálás, mindíg csak egy helyre kell dolgozzanak - az internetes felületre.


Fontos!

A licenc (regisztrációs név és kód) kézhezvételekor a letöltött vagy alkalmazott aScÓrarend telepítő (exe) fájlt célszerű a licenc e-mail-el együtt külön helyen eltárolni, mivel a licenc azzal a környezettel tud együttműködni. Ennek megfelelően bár a szoftver tetszés szerinti időben frissíthető (jelenleg ingyenesen), egyes funkciói a frissítés után esetleg nem a megszokott módon működnek.

Az elkészített órarend fájlt egy frissített verzió be tudja olvasni, de annak eltárolása után (amit kb. 5-10 percenként automatikusan megtesz) egy régebbi verzió nem tudja megnyitni. Ezért frissítés előtt célszerű az órarend fájlt egy másik helyen (nem az órarend alkönyvtárában) eltárolni a visszalépés lehetőségére.

Az említett előző verzióval megnyitása (visszalépés) akkor lehetséges, ha az alkalmazott programverzió telepítő fájlja el volt tárolva, az aktuális órarend alkönyvtárat törli az előző verzió ismételt telepítése előtt.

Ezek a lépések szükségessége a 2021 és 2022 verzióváltás során váltak szükségessé. A gyártó 2021. szeptember elejei értesítésekor derült ki, a 2020 évvégéig alkalmazott 2021-es verzióhoz kapott licencek a 2022 verziójú szofverrel nem teljeskörűen jól működnek.

Ennek megfelelően a 2022 verzió előtti verziójú programoknál az egyszerű frissítés funkció nem ad teljeskörű frisstést, ami a későbbi használatoknál nem teszi lehetővé egyes funkciók helyes működését!


Az online órarend felhőgenerátora már elérhető.

Szuper kényelmes.
Nyissa meg az órarendjét, adja meg, hány (szerver) számítógép dolgozon rajta, majd hagyja futni. A generálási folyamatot nyomon követheti a mobiltelefonján:

#

Élvezheti a családjával töltött időt a tengerparton, míg a számítógépek valahol az adatközpontban gyorsabban elvégzik a munkáját.

Gyorsabb (képen: It is faster)
Laptopon dolgozik? Azok általában sokkal lassabb processzorokkal rendelkeznek, mint a hagyományos szerverprocesszorok.

Költséghatékony (Képen: Add more PC)
Vegyen igénybe további számítógépet a nagyobb számítási teljesítményhez - csak a szükséges időre! Nem kell drága számítógépet vásárolnia ehhez a feladathoz, amelyet évente csak néhány napig fog használni.

Okos, ügyes! (Képen: It is Clever)
Az asztali PC-n az Ön döntésétől függ, milyen paraméterek szükségesek az egyes generálásokhoz. Amikor a generálás befejeződik, Önnek kell ismét eldöntenie, mi legyen a következő lépés. Néha azt is el kell döntenie, mikor állítsa le a generálást, ha az nem tűnik ígéretesnek.
A felhőgenerátor mindezeket a döntéseket meghozza Ön helyett!


#

Generálási eredmények a felhőben

(Képen: See all results - of all generated timetables)
A felhőgenerátor megmutatja az összes eredményt, amelyet az órarend generálás során talált. Bármikor megtekintheti őket.

#

Képen: Save the result as a new version
Tárolja a kiválasztott eredményt mint az órarend új verzióját

Képen: Check the details of every particular results
Ellenőrizze az egyes eredmények részleteit

További információk: Cloud generator


A PC-s verzióban javult a generálás sebessége

A legtöbb órarendben a generálás sebessége akár 40%-kal is javult.
A 8 vagy több magos számítógépek jobb kihasználása érdekében módosítottuk a számítógépek alapértelmezett beállításait is.

#


Kapcsolatok szervezése

Új kártyakapcsolat
Max. szabad napok a kártyák között minden héten

Továbbfejlesztett párbeszédpanel a kapcsolatokhoz
A kártyakapcsolatok jobb rendezése, és lehetőség néhány háttérszín elhelyezésére, hogy a rendezettségük áttekinthetőb legyen. Ezeket egyesével és csoportosan is tesztelheti, hogy elérje a kívánt eredményt.

#

Sort them - sorbarendezésük; Test them - tesztelésük; Use colors - színezésük


Helyettesítés - mobil telefonon is elérhető

Minden helyettesítési feladatot elvégezhet a mobiltelefonjáról is.
Ha gyorsan kell intézkednie, megadhatja a hiányzó tanárt, megadhatja a helyettesítéseket, és közzéteheti az eredményt.

#

További információk: Substitution in the mobile app


A korlátozások fontossága egyértelműbbé vált.

Ha egy korlátozásnak több alkorlátozása van, most már áttekithetőbbé vált minden egyes korlátozás hatása a többire. A korlátozások fő listája mutatja a lazábbá vált alkorlátozások hatását. A korábbi verziókban a legmagasabb részkorlátozás hatásaként volt mutatva.

#


További kisebb fejlesztések

Például:

Az aScÓrarend Online indításáhhoz tekintse meg a szükséges első lépéseket: aScOnline adminisztrációs teendői


Ha még nincs aScÓrarend online fiókja: aScOnline fiók létrehozása


Tekintse meg aScÓrarend súgó leírásait: aScÓrarend help