info@mrsoft.eu
+36 20-943-4676
logó

XML export

Más által készített programokhoz (pl. tanulónyilvántartás) szükség lehet az aScÓrarend és az adott program közötti kommunikációra, amit egy un. XML exportálással lehet megvalósítani.

Nagyon javasoljuk az online rendszerben használni az XML export funkciót. Nem csak kényelmes, de egyszerre töb tanár használhatja akár mobil telefonról is, és az XML export funkció állandóan rendelkezésre áll - a támogatási időben!

Itt nem kell plusz XML export kódot kérnie, mert
támogatási időben azonnal rendelkezésére áll!

#XML export aScÓrarend Online


Ha mindenáron mégis az offline megoldást részesíti előnyben:

Az XML exportáláshoz egy regisztrációs kód (kiegészítő licenc) szükséges (jelenleg ingyenes, de a támogatási időhöz kötött), melyhez az alábbiak szükségesek:

 • A teljesértékű licenc vásárlásakor - 2 éves a támogatás,

 • vagy a támogatási licenc frissítése (pl. Éves Támogatás + Online Standard vagy Online PRO) - 1 éves támogatás

 • A támogatási idő a licenc kifizetése után érvényes.
  érvényességi idő lehet (licenc megrendelésekor kérhető):
  - Iskola évre szóló - 08.01 - 07.31-ig
  - Naptári évre - licenc megérkezésétől 365 nap

 • Olyan számítógépre érdemes feltelepíteni a Demo oldalról letölthető programot, melyen a következő időben nem szeretnének hardver változtatást végrehajtani és az operációs rendszert sem szeretnék újra telepíteni (emiatt lehetőleg ne az iskola szerverét válasszák erre a feladatra)

 • Az így telepített verziónál el kellene végezni a regisztrációs adatok megadását (ha még nem tette volna meg)

 • A Súgó - Info ablak (Órarend névjegye) képernyő mentését kellene elküldeni számunkra e-mail-ben (info (at) mrsoft (pont) eu - ne másolja, gépelje a szokásos forma szerint)
  Info ablak képernyő mentésének elküldése nélkül a kérést nem lehet teljesíteni

 • Ez az XML export kód csak az adott számítógépen lesz használható (minden gépen az info ablak tartalmaz egy egyedi, 8 jegyű számot, ez az adott gép azonosítója az XML export kódnál - ezért nem lehet más gépen használni a küldött, "C" végű (Computer) licencet)

FONTOS INFORMÁCIÓ

A Windows 10 frissítése miatt (más, új operációs rendszer kerül a gépre) megváltozik a gép licenc azonosítója (info ablakban), ezért a kapott XML export kód érvénytelen lesz!

Ennek elkerüléséhez az XML exportálási művelet elvégzésének céljára (kb. 1 perc) az aScÓrarend programot javasolt olyan gépre (is) telepíteni, amin régebbi rendszer fut pl: W7, W8, W8.1, virtuális gép, Linux, MacOS) és itt lehetőleg szintén nem kell engedni a frissítést. Majd erre a gépre kérje meg az XML export kódot.

(Ezzel elkerülhető a sorozatos kódkérés, új regisztráció, ami mindkettőnknél problémákat, nem kívánt várakozásokat okozhat)
#