info@mrsoft.eu
+36 20-943-4676
logó

aScÓrarend - Jellemzők

Generálás

Automatikus generálás

A felhasználó által megadott adatok és követelmények alapján a program pár perc alatt egy teljes órarendet generál az összes pszichohigiénikus és organizációs követelmény figyelembevételével, melyek lehetnek pl.:

  • a tanárok lyukasóráinak minimalizálása
  • lyukasórák maximális számának betartása
  • az adott tanár számára tanítandó napok száma
  • a tantárgyak egyes óráinak egyenletes eloszlása a hét folyamán
  • az egész és az osztott órák feltételei
  • az óráknak csak a megengedett tantermekbe való elosztását.
Ellenőrzés

A felhasználó által megadott adatok és követelmények alapján a program pár perc alatt egy teljes órarendet generál az összes pszichohigiénikus és organizációs követelmény figyelembevételével, melyek lehetnek pl.:


Könnyű módosíthatóság

Az órák átcsúsztatásával az órarendet egyszerűen, manuálisan is megváltoztathatja. A program közben vigyáz, hogy az órákat ne lehessen elhelyezni olyan helyre, ahol az a megadott követelményrendszerbe ütközne és jelzi, hová helyezhető az adott óra a tanárok szabad óráinak figyelembevételével. Ha nem elégedett a változtatásokkal, az Undo és Redo parancsokkal akár 100 műveletet is visszaléptethet.Adatbevitel

Egyszerű adatbevitel

Az aScÓraRend program biztosítja az egyszerű és gyors adatbevitelt, a tantárgyak, az osztályok, a tantermek, a tanárok és azok órakötelezettségeinek megadását. Lehetővé teszi különböző felosztások és csoportok létrehozását, valamint a ciklusos órarend elkészítését is. A program segítségével egy órára különböző osztályok több csoportja vonható össze, valamint egy tanórához több tanár is hozzárendelhető.

Az egyes tantárgyaknál, osztályoknál, tantermeknél, ill. tanároknál külön meghatározható:

  • mikor tanítható az adott tantárgy,
  • mikor szabad az adott terem, ill.
  • mikor taníthat az adott tanár.

A fentiek alapján meghatározható például, hogy a matematika nem tanítható a hatodik órában, ill., hogy Katalin tanárnő nem tud tanítani kedden a második és szerdán a harmadik órában. Akár az is megadható, hogy a tornateremnek a negyedik és az ötödik órán szabadok legyenek, mert ezeken az órákon a szomszédos iskola bérli és használja.


Nyomtatás

Teljeskörű Nyomtatás

Az elkészült órarend könnyen kinyomtatható. A program automatikusan táblázat formátumba rendezi az órarendet, külön az egyes osztályok, tantermek, ill. tanárok szerint. Összesített táblázatot is készít az egész iskola számára, az osztályok és a tanárok alapján.

Ebből a táblázatból könnyen kiválasztható a helyettesítésre legalkalmasabb szabad tanár. Kijelölheti melyik osztály, tanterem vagy tanár órarendjét szeretné kinyomtatni.


Helyettesítés

Az aScHelyettesítés segít megoldani a mindennapi problémát a hiányzó tanárokkal. A program havi és éves kimutatásokat készít a hiányzó tanárokról és a helyettesítésekről. Minden tanár túlórájáról is készít listákat.

A program egy intuitív interfésszel rendelkezik, mely az egyszerű használatával nagy segítséget nyújt már az első alkalommal is. A hiányzásokat a webről is kezelheti. Tekintse át a Webes megoldásokat ....